Hindbær cheesecake med gold karamel ganache

Ingredienser:

Kiksebund:
200 g digestive kiks
75 g smør
3 tsk lakridspulver

Gold karamel ganache:
100 g gold chokolade
50 ml piskefløde
8 g glukosesirup
1nip  salt

Hindbær ostecreme:
5 blade husblas
saften fra 1/2 citron
175 g hindbær
110 g sukker
1/2  vaniljestang
200 g Philadelphia flødeost
3 dl fløde

Fremgangsmåde:
Start med at lave bunden. Knus kiksene til krummer, fx med en blender og tilsæt lakridspulveret. Smelt smørret og hæld det over kiksene og rør godt rundt.
Placer en kagering (18 cm) på en plade der tåler at komme i fryseren. Jeg brugte en cake drum til det, og lagde et stykke bagepapir ovenpå. For med kageplast for at få en flot og lige kant på kagen. 
Fordel kiksemassen heri og tryk den godt sammen med fingrene. Kom den på køl mens du laver ganachen.

Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden og glukosesirup forsigtigt i kog, og hæld det over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk blank overflade. Smag til med salt. 
Fordel ganachen oven på kiksebunden, og sæt kagen på køl eller frys til ganachen har sat sig.
Gem evt. overskydende ganache til pynt.

Så går du i gang med at lave ostecremen. Put husblas i en skål med koldt vand. Citronsaften, den tomme vaniljestang og hindbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og si massen, så du får den rene lækre hindbærsaft. Tilsæt det udblødte og afdryppede husblas og rør godt rundt, indtil det er helt smeltet.
Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål. I en anden skål piskes fløden til en let skum.
Tilsæt nu den lillefingervarme hindbærsaft til osteblandingen og vend det lidt hurtigt sammen.  
Vend nu flødeskummet forsigtigt sammen med ostemassen. Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden og ganchen. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Gem evt lidt af ostemassen og put den i en silikoneform til pynten.
Sæt derefter din cheesecake i fryseren i mindst 4-6 timer. Det samme gøres med den mousse der skal bruges til pynt.

Når kagen er helt frossen, kan den befries fra formen og tø op i køleskabet. Derefter pyntes den med mousse bomber, ganache, chokolade kugler eller hvad man lige synes.

 

Denne fantastiske opskrift er fra Laura Ilkjær, og er naturligvis lagt ind her med hendes accept.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: