Hyldeblomst saft

Smagen af hjemmelavet hyldeblomst saft, er smagen af sol og sommer herhjemme.

Det er heldigvis meget nemt og hurtigt at lave selv, så kast dig endelig ud i det. Du kommer ikke til at fortryde det.

Ingredienser:

60 udsprungne hyldeblomstskærme
5 usprøjtede citroner
2 liter vand
2 kg sukker
80 g. citronsyre (4 breve fra Dr.Oetker)

En bøtte i passende størrelse, en 5 liters condibøtte passer perfekt.

Pil stilken af hyldeblomstskærmene og put dem op i bøtten. Skær derefter citronerne ud, og læg dem ovenpå hyldeblomsterne.

I en gryde putter du vand og sukker op i, og lader det nå kogepunktet. Rør rundt i det så alt sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen og hæld citronsyren op i.

Hæld nu væsken op i bøtten med hyldeblomster og citroner. 

Lad den stå på køkkenbordet til den er kølet lidt af. Sæt låg på, og put den ind i køleskabet.

Her skal den så stå og trække i ca. 4-5 dage. Herefter skal den sies og hældes på skoldede flasker.

Nu er saften drikkeklar, og skal blandes ca. 1 del saft og 2 dele vand.

Lager: Ikke på lager

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: