Jordbær tærte

Ingredienser:

Mørdej:

150 g. mel
100 g. smør i tern
50 g. flormelis
1 æg

Mazarinmasse:
150 g. marcipan
150 g. rørsukker
100 g. blødt smør
2 æg
50 g. mel

Derudover skal der bruges:
1/4 l piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk flormelis
50 g. mørk chokolade
jordbær

Start med at lave din mørdej. Smørret smuldres i melet. Sigt derefter flormelis i, og tilsæt ægget. Det hele skal æltes sammen til en glat dej. Jeg plejer at bruge lidt af ægget af gangen, da jeg nogen gange synes, at det er for meget med et helt æg.
Dejen stilles i køleskabet i 1 time. 

Imens laves mazarinmassen. Bland marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt derefter smørret lidt af gangen, imens der røres/piskes. Tilsæt æggene og pisk godt. Rør til sidst melet i.

Når mørdejen har stået på køl i 1 time, tager du den ud af køleskabet. Den skal rulles ud på et let meldrysset bord. Læg mørdejen i den ønskede tærteform, og skær kanten ren så man får en lige kant hele vejen rundt.
Fordel herefter mazarinmassen over mørdejen. Den sættes i ovnen og bages på 200 grader i ca. 20 minutter. 

Når kagen har kølet en lille smule af, smeltes chokoladen og smøres på kagen.

Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker sammen, og fordel på kagen. Man kan enten vælge at sprøjte det i små toppe, eller blot smøre det på. Pynt til sidst med jordbær.

 

 

 

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: